Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Kinderopvang creatief door bezuinigingen

creatieve

Kinderopvangorganisaties proberen nieuwe services en diensten uit om antwoord te bieden op de vraaguitval. John Ringens van het Waarborgfonds zegt op NU.nl dat de bezuinigingen in de kinderopvang aanzetten tot creativiteit.

Vernieuwingen
Huiswerkbegeleiding, kindermassage, een boodschappendienst voor ouders; 'Er wordt heel bewust nagedacht over de wensen van ouders en kinderen' aldus Ringens. In hetzelfde artikel komt ook Gjalt Jellesma van BOinK (Belangenorganisatie voor ouders) aan het woord. Hij juicht de vernieuwingen toe omdat ouders daar merkbaar om vragen.

Integratie van schoolzwemmen
'Alles is beter dan wanneer de kinderen achter de computer zitten op de bso, dan doen ze thuis ook al' zegt Jellesma. Hij pleit voor een integratie van schoolzwemmen in de bso omdat het een mooie manier is om de schaarse tijd van ouders te verruimen. Hij denkt ook aan andere sporten en cursussen.

Bron: NU.nl
Foto: Stock.xchng

Marianne Velsink

2 reacties

 • no-profile-image

  Lomans

  Is het nu zo moeilijk om aan de wensen van ouders te voldoen?
  Luister naar ouders wat ze willen, en dit is flexibele opvang, helaas willen de grote organisaties liever niets inleveren van de omzet die ze al jaren vangen!

 • no-profile-image

  Kock

  Actief vernieuwen in deze tijd is noodzakelijk. Helaas lees ik in dit stuk niets nieuws. Extra service is geen langetermijn oplossing. De huidige dienstverlening flexibeler en daarmee klantspecifiek maken is de grootste vernieuwer. Hier durven nog maar weinig kinderopvangorganisaties echt een stap in te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.