Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

40 miljoen aan fraude met (kinderopvang)toeslagen

Kinderopvangtoeslag

De Belastingdienst is over het afgelopen jaar op zo’n 40 miljoen euro aan fraude met toeslagen voor zorg, huur of kinderopvang gestuit. Daarnaast lopen er nog bij 160 dossiers met een belang van 40 miljoen strafrechtelijke procedures.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) schrijft dat dinsdag aan de Tweede Kamer. Met een aantal extra maatregelen wil hij volgend jaar de strijd tegen fraude onverminderd doorzetten. Zo kondigde het kabinet eerder al aan dat mensen die tot twee keer toe fraude plegen met toeslagen vanaf volgend jaar kunnen rekenen op een boete van 150 procent van het terug te vorderen bedrag. Verder stopt de Belastingdienst de uitbetaling van een toeslag als iemand niet reageert op het verzoek inkomen uit het buitenland op te geven.

Belastingdienst helpt
De hoogte van het inkomen bepaalt de toeslag. De Belastingdienst wil ontvangers van toeslagen helpen het inkomen beter in te schatten. Als blijkt dat iemand 2 jaar op rij ten onrechte huurtoeslag uitgekeerd heeft gekregen, dan kan die stopgezet worden.

Bron: ANP
ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.