Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

31 aanvragen voor onderzoek kwaliteit kinderopvang

Marianne Velsink
De subsidieaanvraag voor onderzoek naar kwaliteit in de kinderopvang heeft 31 ideeën opgeleverd. Dit zijn samenwerkingsverbanden tussen een onderzoeker en een kinderopvangorganisatie. De onderzoeksvragen hebben allemaal betrekking op drie hoofdthema’s: babyopvang, effect kinderopvang en professionalisering van pm’ers.
31-aanvragen.jpg
'Pedagogische professionals en onderzoekers hebben hard gewerkt om elkaar op één van de onderzoeksthema’s te vinden en een projectidee op te stellen.' - Foto: iStock

ZonMw organiseert het programma kwaliteit Kinderopvang namens het ministerie van Sociale Zaken. Er is in totaal 2 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek. Tot 21 maart konden onderzoekers hun projectidee indienen. Dat is 31 keer gebeurd. In een informatiebijeenkomst begin februari werd uitgelegd waar het onderzoek aan moest voldoen. De animo voor het project was toen al redelijk groot.

Onderzoeksthema’s

De onderzoeken vallen allemaal binnen de drie vooraf benoemde thema’s. Dit zijn: de kwaliteit van babyopvang, onderzoek naar het effect van kinderopvang op de ontwikkeling van kinderen en onderzoek naar effectieve interventies gericht op professionalisering van pm’ers. Volgens een bericht van ZomMw hebben pedagogische professionals en onderzoekers hard gewerkt om elkaar op één van deze thema’s te vinden en een projectidee op te stellen.

Subsidieaanvraag

Een groep onafhankelijke experts buigt zich over de ideeën. Later dit jaar ontvangen de aanvragen een positief dan wel negatief advies van ZomMw.  Het is dan nog steeds niet zeker of ze ook daadwerkelijk subsidie krijgen voor het project. Wel hebben ze dan toestemming om een officiële subsidieaanvraag in te dienen. Eind 2017 is bekend welke aanvragen er daadwerkelijk subsidie ontvangen.

Wat is precies de aanleiding van de onderzoeksubsidie en waarom wordt er belang gehecht aan een samenwerking met het werkveld? Patty Troost van ZonMw sprak hierover met Kinderopvangtotaal. Lees meer

Lees meer over het programma Kwaliteit Kinderopvang

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.