Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

30 scholen geselecteerd voor pilot taalachterstand

30 scholen geselecteerd voor pilot taalachterstand

Op 15 september heeft een Haagse notaris bekend gemaakt welke 30 scholen beginnen met de pilot ‘startgroepen’. De scholen kunnen direct met de pilot beginnen. 

6 miljoen
Voor de pilots,  bedoeld om zo vroeg mogelijk taalachterstand bij peuters te voorkomen, heeft minister Van Bijsterveldt voor een periode van 4 jaar bijna 6 miljoen euro uitgetrokken. In totaal 120 scholen hadden zich aangemeld, zo meldt de website van het ministerie van OCW.

Strikte voorwaarden
De deelnemende scholen voldoen aan strikte voorwaarden. Zij werken nauw samen met peuterspeelzalen of een kinderdagverblijf. Elke groep bestaat uit maximaal 16 peuters in de leeftijd van 2 of 3 jaar. De peuters gaan gewoon naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf en nog niet naar een basisschool.

Begeleiding
De groep staat onder begeleiding van een pedagogisch medewerker en een hbo’er met een pabo-diploma die nauwgezet samenwerken. De scholen moeten gelijktijdig de ouders actief betrekken bij de proef. Tijdens de pilot zullen deskundigen de effecten op de taalontwikkelingen volgen. De ‘winnende’ scholen kunnen direct beginnen met de pilot.

Naast deze pilot investeert het kabinet vanaf 2013 jaarlijks 50 miljoen extra in de voor- en vroegschoolse educatie.

Bron: ministerie OCW
Foto: stock.XCHNG

3 REACTIES

  1. Hoe gaat men straks de effecten meten? Immers 2 pm’s op de groep en een leerkracht voor vijf dagdelen ipv 4 geeft uiteraard betere resultaten. Daar hoef je geen onderzoek naar te doen. maar hoe zou het zijn als er 3 pm’s 5 dd werken, dan heb je een eerlijke vergelijking….ik ga er tenminste vanuit dat de inzet van een leerkracht niet mag leiden tot ontslag van de pm.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.