Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

24/7 opvang voor cruciale beroepen in Parkstad Limburg

In de regio Parkstad Limburg kunnen kinderen van ouders in cruciale beroepen ook ’s avonds, ‘s nachts en in het weekeinde worden opgevangen. Dit werd mogelijk door samenwerking van gemeenten, kinderopvangorganisaties en zorgpartners.
gastouder

Juist voor Nederlanders in de cruciale beroepen is ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekeinde behoefte aan kinderopvang, aldus initiatiefnemer Claire van der Velden. Zij is regiodirecteur bij Humankind, de kinderopvangorganisatie waar de opvang fysiek plaatsvindt.

‘Soms weet je al wat je moet doen, voordat de vraag er is. We zijn meteen het idee voor een 24/7 opvang gaan onderzoeken na de berichtgeving afgelopen weekend. Samen met partners en onze bevlogen pedagogisch medewerkers zijn we in staat om dit in een tijdsbestek van dagen te realiseren. Daar mogen we trots op zijn.’

Andere locaties

De 24/7 opvang vindt in eerste instantie plaats op de locatie Heerlerbaan. Mocht de vraag groeien, dan is samen met de partners al gekeken naar andere locaties in Parkstad, zowel bij Humankind als op eigen locaties van andere kinderopvangaanbieders.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.