Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

21st century skills ontdekken in Experience Lab

Om kinderen en tieners hun talenten te laten ontdekken, heeft Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) een SRV-wagen omgebouwd tot Experience Lab. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eigen game ontwikkelen of robots programmeren.
iStock

Het lab zal voor het eerst te zien zijn tijdens het Noorderfestival in Julianadorp in Noord-Holland. De activiteiten die in het lab gedaan kunnen worden zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 9-18 jaar.

Vloggen en nieuwe media

Kinderen kunnen in het Experience Lab hun 21st century skills aanleren, oftewel eigentijdse vaardigheden ontwikkelen, talenten ontdekken en daar verder mee aan de slag gaan. Er wordt gewerkt met verschillende thema’s zoals gezonde voeding en koken of vloggen en nieuwe media. SKDH hoopt hiermee aan te sluiten bij wat er leeft bij de huidige jonge generatie.

Samenwerken met bedrijfsleven

SKDH zoekt voor de invulling van het concept de samenwerking met overheid-, onderwijs-, zorg- en maatschappelijke instanties en het bedrijfsleven in de Noordkop. Deelnemende partijen kunnen een bus ook inzetten voor promotiedoeleinden of bijvoorbeeld voor werving van personeel.


Professionele opvoeders zoals leerkrachten en pedagogisch medewerkers timmeren hun dagen te veel dicht met gerichte activiteiten en vergeten de kracht van vrij spel. Juist bij vrij spel leren kinderen vaardigheden die ze zo hard nodig hebben in de huidige maatschappij. Lees waarom dit zo is in dit (premium) artikel


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.