Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zosja gaat door op Kinderopvangtotaal.nl

Zosja.nl, het platform voor en over Integrale Kindcentra, stopt per 1 juli als zelfstandige website en gaat verder als themapagina op Kinderopvangtotaal.nl. De gratis nieuwsbrief van Zosja blijft verstuurd worden.

iStock

Uitgever BSL heeft het besluit genomen om Zosja onder te brengen als themapagina op Kinderopvangtotaal. Het platform over alles wat te maken heeft met IKC’s en brede scholen is sinds februari 2021 online, maar bleek niet voldoende inkomsten te genereren om zelfstandig levensvatbaar te zijn. Omdat er desondanks veel waardering blijkt te zijn voor de artikelen op Zosja.nl, is besloten op deze manier door te gaan met het initiatief.

Abonnementen

De artikelen en reportages over IKC’s zijn vanaf nu terug te vinden op de themapagina Zosja binnen Kinderopvangtotaal. Daar staan ook de artikelen  die de afgelopen twee jaar geschreven zijn. De grotere achtergrondverhalen zullen vanaf nu niet meer gratis te lezen zijn. Dat betekent dat de geïnteresseerde lezer deze alleen kan openen met een (digitaal) abonnement.

Schare fans 

De mensen achter Zosja realiseren zich dat hierdoor niet alle waardevolle informatie kan worden gelezen door iedereen die hier interesse in heeft. Er is een grote behoefte aan het uitwisselen van waardevolle ervaringen en best practices en we hadden een trouwe schare fans. Maar – hoe jammer ook – is het niet meer mogelijk om goede kwalitatieve artikelen die door vakmensen geschreven worden, gratis te blijven aanbieden. De kleinere artikelen en blogs blijven nog wel gratis toegankelijk.  

Een digitaal abonnement kost €120 per jaar, dus een tientje per maand. Instellingen of personen die al een abonnement hebben op het blad Management Kinderopvang of Kinderopvang, krijgen ook online toegang tot de premium-artikelen. En er is nu ook de tijdelijke mogelijkheid van een gratis proefabonnement voor een maand.

Aanbieding

Scholen of kinderopvangorganisaties die er belang aan hechten dat alle medewerkers toegang (blijven) houden tot de achtergrondartikelen, kunnen een instellingsabonnement afsluiten met daarin een oplopende korting naarmate er meer mensen binnen dit abonnement vallen. Neem hiervoor contact op via zosja@bsl.nl en dan wordt er naar een mooie aanbieding gekeken. 

Nieuwsbrief

De vertrouwde gratis nieuwsbrief blijft bestaan maar zal in een lagere frequentie uitkomen, namelijk eens per vier weken (nu iedere twee weken). Nog geen abonnement? Meld je dan hier aan voor de gratis nieuwsbrief.

Mogelijke doorstart

Beide hoofdredacteuren Marike Vroom (Kinderopvangtotaal/BSL) en Job van Velsen (Etuconsult) vinden het jammer dat het platform niet zelfstandig overeind kan blijven. ‘Mogelijk waren we nog te vroeg om een substantieel aantal mensen aan ons te binden die bereid zijn om te betalen voor kwaliteitsjournalistiek en mooie artikelen over de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs. Maar gezien de ontwikkelingen en de afspraken in het regeerakkoord, zal deze beweging van samenwerking alleen maar toenemen. En dan kunnen we Zosja.nl altijd weer activeren. In ieder geval blijven we, zij het op een lager pitje, wel actief. Natuurlijk hopen we ook dat jullie als lezers nieuws, aansprekende voorbeelden, boeiende initiatieven,  suggesties en vragen met ons blijven delen. Om elkaar te blijven inspireren, informeren en ook om te voorkomen dat overal het wiel opnieuw wordt uitgevonden.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.