Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgen over kwaliteit kinderopvang in Almere

Zorgen over kwaliteit kinderopvang in Almere

Er is in de gemeenteraad van Almere, en specifiek bij de VVD-fractie, onrust ontstaan omdat men zich zorgen maakt over de kwaliteit van kinderopvang in de gemeente. Uit het laatste inspectierapport blijkt dat 60 procent van de kinderopvangcentra een onvoldoende scoort. Recente ontwikkelingen bij een falend kinderdagverblijf in de gemeente maken het vertrouwen er niet groter op.

Ongediplomeerd personeel
Volgens de VVD moeten ouders erop kunnen vertrouwen dat kinderen in Almere worden opgevangen in een veilige en gezonde omgeving. Bovendien dient informatie zoals een inspectierapport te allen tijde toegankelijk en voorhanden te zijn. De onrust ontstond door misstanden bij kinderdagverblijf Sterretje in Almere. Op deze locatie was ongediplomeerd personeel werkzaam. Omdat er rondom de speelplaats een hek ontbrak, kon een tweejarige peuter in het water terechtkomen. De peuter werd ternauwernood gered, maar ondanks dat de gemeenten op de hoogte was van de misstanden, werd er niet meteen doorgepakt. De VVD heeft over dit incident vragen gesteld aan de Raad.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.