Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1899 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Creativiteit: zoveel meer dan een knutsel

Kinderen zijn van zichzelf creatief. Maar gek genoeg hebben we de neiging om ze dat weer af te leren. Terwijl je van creativiteit je leven lang profijt hebt. Je zou het bij kinderen dus juist moeten stimuleren. Waarom is dat zo belangrijk? En hoe stimuleer je creativiteit? Nicole de Beer van Creative like kids geeft antwoord op deze vragen in deze serie van vier artikelen. Bij iedere aflevering vind je een voorbeeld van een creatieve activiteit die je met kinderen kunt doen. Dit is aflevering 1.
Financiën en bedrijfsvoering

Column – Logica

Een vaste pedagogisch medewerker biedt sociaal-emotionele veiligheid aan een baby. De medewerker weet hoe de baby zich ontwikkelt, waar de baby gestrest van raakt en weet waar de baby behoefte aan heeft. Een vast gezicht is een criterium bij de opvang van nuljarigen.
Groene kinderopvang

Op naar een groenere kinderopvang

Een heerlijke plek waar kinderen hun energie en creativiteit kwijt kunnen, avonturen beleven, rennen, spelen, ontdekken en verwonderen. Waar kinderen zichzelf kunnen zijn, kunnen wegdromen en tot rust komen... Klinkt prachtig, maar de realisatie van een groen (school)plein en het integreren van meer buitenactiviteiten vraagt de nodige toewijding, tijd en investering.
Beroepskracht-kindratio (bkr)

Nieuwe regels

Zoals bekend, is in 2016 het Akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang gesloten door het Ministerie van SZW, BOinK, de Brancheorganisatie Kinderopvang, CNV, FNV en de MOgroep. Deze partijen hebben overeenstemming bereikt over 21 regels die moeten leiden tot verbetering van de kwaliteit van de kinderopvang. De meeste regels zijn al ingevoerd, en daar werkt u reeds mee. De laatste regels worden echter van kracht in 2019 en 2023. Hieronder zetten wij die regels op een rij.

Voorrangsbeleid scholen beperkt keuzevrijheid ouders

Mogen scholen kinderen die klant zijn van de aangesloten kinderopvangorganisatie extra punten geven zodat ze voorrang krijgen voor een plekje op school? Veel scholen vinden dat dit kan. Kinderen profiteren dan optimaal van de doorgaande leerlijn. Maar de meningen in de kinderopvang zijn verdeeld. 'De doorlopende leerlijn blijkt in de praktijk flinterdun te zijn.'

Vijf vrije vragen aan: Esra Akcan Yildiz

Esra Akcan Yildiz (32) is vestigingsmanager Amersfoort voor kinderopvangorganisatie Partou. Partou is een van de grootste kinderopvangaanbieders in Nederland met ruim driehonderd vestigingen, waarvan zo'n 35 in Amersfoort. De pedagoog kwam tien jaar geleden binnen bij Partou en stuurt nu vier locaties aan met een zwaar accent op VVE.
Beroepskracht-kindratio (bkr)

Column – Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord

Het is zover: na een jaar uitstel zijn per 1 januari 2019 de nieuwe beroepskracht-kindratio's van kracht geworden. Na alle onderzoeken over de financiële impact heeft ieder hiervoor een eigen inschatting gemaakt en deze vertaald naar het uurtarief voor dit jaar. Het blijkt moeilijk om op voorhand een heel nauwkeurige inschatting te maken van deze impact; er zijn namelijk heel veel variabele factoren op dit speelveld. Welke kinderen stromen komend jaar in?
Ontwikkeling van kinderen
Ruben Fukkink

Moderatie en mediatie

Het temperament is een klassieker in de pedagogiek en psychologie. De oude Grieken onderscheidden al temperamenten, en hun leer is nog aanwijsbaar in de geneeskunde en psychologie van rond 1900. Temperament is tegenwoordig gedefinieerd als de basale kenmerken van een individu die van invloed zijn op iemands activiteit, aandacht, zelfregulatie en affectie naar anderen. Iemands temperament wordt - heel vroeg al - gevormd in een complex samenspel van genetische, biologische en omgevingskenmerken.

Je pedagogische visie zichtbaar bij de voordeur

Als je binnenstapt bij een kinderopvanglocatie valt vaak één ding op: het ziet er hetzelfde uit als overal. Zonde, vinden de vrouwen achter Studio Hagelslag. Pedagoog Shirley de Voer en stylist Dorien Nanlohy hebben een heldere boodschap: 'Laat je pedagogische klantbelofte al bij de voordeur zien aan ouders.'
Financiën en bedrijfsvoering

Column – Die cruciale eerste 1000 dagen

De eerste duizend dagen van een mensenkind zijn cruciaal in de ontwikkeling. Je leert dan veel sneller en gemakkelijker dan je ooit nog zult doen. Benut je die 'sponsfase' optimaal, dan krijgt een kind de best mogelijke start in het leven.

Verfijn de zoekresultaten

Nieuwsbrief Abonneren