Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1580 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Duurzaamheid

'This is a field whose time has come', schreef Julie Davis in 2009 over een nieuw onderwerp in de kinderopvang: duurzaamheid. Het bleken profetische woorden, want duurzaamheid zou wereldwijd op de agenda komen te staan.

Column: Het geluk van kinderen

Op dit moment ben ik bezig met de speech voor ons kerstfeest waarin ik mijn dankbaarheid en trots naar de collega's wil uitspreken.

Vuist maken tegen kinderarbeid

Ileen Purperhart, eigenaar en directeur van kinderopvangorganisatie Hestia Kinderopvang, gaat samen met de brancheorganisaties BK en BMK de strijd aan tegen kinderarbeid. Want ook de kinderopvangbranche kan - nee, móét - haar steentje bijdragen volgens de directeur.

Financieel onzekere tijden

In het najaar is het weer tijd om na te denken over de tarieven en de begroting voor het komende jaar. Zeker voor de kleinere kinderopvangorganisaties valt dit vaak niet mee. Als professional met hart voor de sector kinderopvang wil je bezig zijn met kindontwikkeling en pedagogiek. Voor 2023 is de onzekerheid ongekend. Arjen van der Plas, specialist kinderopvang bij Van Ree Accountants, vertelt waar je op moet letten en geeft handvaten om door goed beleid om te gaan met deze onzekerheden.

Vroeg leren samenwerken

In het innovatiecluster Kind en Educatie werken Zwolse opleidingsinstellingen (hbo en mbo) en praktijkorganisaties (zoals IKC's, scholen en kinderopvangorganisaties) samen om 'interprofessioneel samenwerken' rondom het kind te stimuleren. Dat levert mooie initiatieven op, en meer dubbelfuncties.

‘Wij berekenen de stijging niet door’

Met een verhoging van de maximumuurprijs van 5,6 procent en een begrote kostenstijging tussen de 7 tot 10 procent staan veel bestuurders momenteel voor een dilemma. Vangen ze het verschil zelf (deels) op of berekenen ze de stijging door aan ouders? Maatschappelijke kinderopvangorganisaties kiezen vaak voor interen op hun vermogen. Een houdbare oplossing?

Bijbel op de groep

Terwijl Nederland meer en meer ontzuilt, is kinderopvangorganisatie Kibeo juist gestart met een nieuw label voor christelijk reformatorische kinderopvang: Elorah. 21 vestigingen werken nu onder deze naam, maar de verwachting is dat Elorah komend jaar nog zal groeien naar zo'n 30 locaties. Directeur Arco Grisnigt verwacht dat de vraag naar deze specifieke kinderopvang alleen maar zal toenemen.

Covermodel Vijf vrije vragen aan: Jeanne Brouwer

CompaNanny heeft 53 locaties in de Randstad, Breda en Oosterbeek, met ongeveer 1300 medewerkers voor meer dan 5.000 kinderen. Vestigingsmanager Jeanne Brouwer is blij met het langetermijndenken en de zorgvuldigheid van haar organisatie. 'Beslissingen worden hier niet met de calculator genomen.'

Samen voor het beste resultaat

Veel kindcentra en IKC's in oprichting maken gebruik van adviseurs om hen te begeleiden in de samenwerking met het onderwijs. Hoe doet een landelijke organisatie als Humankind dit? Deze organisatie heeft een eigen intern expertisebureau, het Team Onderwijs en Opvang Samenwerking, ofwel TOOS. De TOOS-teamleden helpen regiodirecteuren, vestigingsmanagers en hun partners in het onderwijs bij het proces naar een goede en intensievere samenwerking.

Sport als thema in de samenwerking

Beweging op een rijke schooldag is meer dan een uitgebreide les bewegingsonderwijs. Zo kan de tussenschoolse opvang een mooi moment zijn om te werken aan de motorische ontwikkeldoelen. En via spellen leren kinderen samenwerken, problemen oplossen en zo veel meer. Twee inspirerende voorbeelden van de rol van sport in de rijke schooldag. De vijfde aflevering in de serie van PACT voor Kindcentra.

Verfijn de zoekresultaten