Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 1921 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Redactioneel Labels en stoornissen

Vijf tot tien procent van de kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis. Wist jij dit? Ik niet en ik schrok ervan. Want over taalontwikkelingsstoornissen (TOS) hoor je veel minder dan bijvoorbeeld over ADHD en autisme.
VVE en taalachterstanden

Weet jij genoeg over tos?

Eén van de kinderen in je groep lijkt echt nooit te luisteren naar je uitleg. Hij kan niet stilzitten en is snel afgeleid. Een ander kind maakt nauwelijks contact en is in zichzelf gekeerd. Je denkt bij dit soort gedrag soms haast automatisch aan ADHD of autisme. Maar heb je weleens aan een andere verklaring gedacht? Namelijk: een taalontwikkelingsstoornis?
Samenwerken

Jij & je werk. Belinda en haar oud-opvangkind Lynn zijn nu collega’s

Belinda (50) zit al bijna 30 jaar in het kinderopvangvak. Lynn (28) zat als anderhalfjarige bij Belinda op de groep bij Humankind in Weert. Nu is ze er terug: als vestigingsmanager! We spraken Belinda en Lynn samen over de ontwikkelingen in de kinderopvang en natuurlijk over hun bijzondere samenwerking.
Ontwikkeling van kinderen

Kids Actief

Leuke activiteiten om samen met de kinderen te doen. Voor kids van heel jong tot ouder. Werk samen aan alle de vaardigheden die ze hierdoor ontwikkelen.
Zorgenkinderen

‘ Hij leeft in het moment’

Als je langer in de kinderopvang werkt, zijn er zoveel kinderen ‘door je handen' gegaan. Elk kind met een eigen verhaal. Van sommige kinderen blijft het verhaal nog lang in je hoofd hangen. Misschien vraag je je af: wat zou er van dit kind geworden zijn? Hebben we het wel goed gedaan?
Pedagogiek

Bso bij een bijzondere school. Het Grote Huis en Waldorf aan de Werf

Stel: je werkt op een bso die gekoppeld is aan een school met een bijzondere visie, zoals een Montessori- of een Daltonschool. Neem je de visie van de school over? Of houd je vast aan jullie eigen pedagogische visie en werkwijze? In het derde deel van deze serie zoomen we in op de antroposofische visie van Rudolf Steiner. We gaan we op bezoek bij bso Het Grote Huis in Den Haag en bij basisschool Waldorf aan de Werf in Amsterdam
Groene kinderopvang

Groeten uit… zweden! Nederlandse collega’s over de grens.

Sinds de zomer van 2022 woont Lysanne samen met haar man en drie kinderen in het prachtige Zweden. Net als in Nederland werkt ze er in de kinderopvang. ‘Het is hier niet de bedoeling dat de ouders hun kinderen brengen als zijzelf vrij zijn.'
Ontwikkeling van kinderen

De pedagogische visie van Maria Montessori

Een van de meest invloedrijke pedagogen was dr. Maria Montessori (1870 - 1952). Haar pedagogische visie heeft veel impact gehad op de manier waarop we naar de ontwikkeling van kinderen kijken.
Groene kinderopvang
Meisje van een jaar of 3 knuffelt een shetland pony.

Dieren in de opvang. ‘Ze zijn dol op sonic’

Kindercentrum Le Garage uit Bergen op Zoom heeft Suus in de opvang: een Austalian Labradoodle. De kinderen van Thuishuis De Bernebeam in Kollumerzwaag knuffelen iedere dag met golden retriever Sonic. En de locaties van Kinderopvang ZON! huisvesten verschillende dieren, van klein tot groot. Anja, Hiltsje en Marieke vertellen waarom dieren in de opvang zo waardevol zijn voor de ontwikkeling van jonge kinderen. En wat er allemaal bij komt kijken om dieren op de opvang te houden.
VVE en taalachterstanden

Om voor te lezen. Max en Lisa – Znarkoloris

‘Zullen we weer soep maken?' Max heeft zijn koksmuts op zijn hoofd gezet en trekt een schortje aan. In zijn hand houdt hij een houten soeplepel vast. Hij lijkt weer echt een top-kok.

Verfijn de zoekresultaten

Nieuwsbrief Abonneren