Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zindelijke peuters zijn duurzamer’

Peuters in de gemeente Mook en Middelaar moeten eerder zindelijk worden zodat er minder luiers in het afval terecht komen. De gemeente wil een informatiecampagne starten om ouders te bewegen vaker wasbare luiers te gebruiken. Dat levert niet alleen minder afval op, maar peuters worden er ook eerder zindelijk door.

© vrabelpeter1 / stock.adobe..com

Dat schrijft De Gelderlander. De campagne hoort bij de nieuwe manier van inzamelen van luiers in Mook en Middelaar. Binnenkort wordt in die gemeente gestart met het apart inzamelen van al het incontinentiemateriaal.

Dit is mogelijk omdat bij de Afvalverwerking Regio Nijmegen (ARN) na jaren experimenteren een luierrecycling-installatie in bedrijf is genomen. Van vieze luiers en ander incontinentiemateriaal worden daar grondstoffen van gemaakt. Luiers vormen nu nog een groot deel van de hoeveelheid restafval, op sommige plaatsen in de regio Nijmegen was dat zelfs 20 procent.

Wasbare luiers

De gemeente Mook en Middelaar wil niet alleen de luiers uit het restafval krijgen, maar ook het aantal luiers voor de aparte inzameling verminderen. Vandaar de campagne om wasbare luiers te gaan gebruiken. Volgens voorstanders van de wasbare luiers worden peuters zich sneller bewust van wat ze doen, omdat de luier natter aanvoelt. Dat kan ertoe leiden dat kinderen vaak een jaar tot anderhalf jaar eerder zindelijk zijn, aldus die voorstanders.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.