Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeven veilig slapen-tips voor baby’s

Door de strenge GGD-eisen voldoen slaapkamertjes en bedjes in de kinderopvang aan alle eisen. Toch zijn er nog wel wat tips om baby's in jouw kinderdagverblijf of jouw gastouderopvang zo veilig mogelijk te laten slapen.
Zeven veilig slapen-tips voor baby's
Foto: ANP Photo
  1. De ideale slaapkamertemperatuur is tussen de 16 en 18 graden. Twijfel je of een kind het warm genoeg heeft? Als zijn voetjes en nek aangenaam aanvoelen, is de temperatuur goed genoeg.
  2. Maak liever geen gebruik van een zeiltje of hoesje met een ondoordringbare laag. Dit ventileert slecht en kan oververhitting bevorderen.
  3. Fopspenen zijn prima om de veiligheid van slapende baby’s te vergroten. Kinderen met een fopspeen draaien namelijk minder in bed, is bewezen. Doordat een baby door zijn neus ademt, zal het minder snel onder het beddengoed draaien.
  4. Vergis je niet in de warmte van beddengoed. Hoe dikker een deken, hoe warmer. Maar de dikte zegt niets over de warmte. Zo is een synthetische deken licht, maar zeker niet minder warm.
  5. Bij het opmaken: de voetjes van de baby mogen vrij dicht tegen het voeteneinde aan liggen. Het beddengoed reikt tot zijn schouders. Heb je beddengoed over? Vouw het aan het voeteneinde onder het matras door. Sla het nooit dubbel.
  6. Zet baby’s geen mutsje op het hoofd in bed. Een baby reguleert zijn temperatuur met het hoofd. Daarom moet het hoofdje onbedekt blijven.
  7. Schapenvachtjes zien er heerlijk comfortabel uit, maar in bed zijn ze niet geschikt. Het kind kan er met z’n gezichtje in komen te liggen. Daarnaast is de vacht vaak erg warm en verhoogt dat de kans op warmtestuwing.

Bron: Veiligheid.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.