Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Workshop – Gebaren met horende kinderen

Marianne Velsink
In deze workshop vertelt Lissa Zeviar, eigenaresse van Babygebaren.nl, wat het Babygebarenprogramma inhoudt, wat de voordelen zijn en ze laat je zien hoe het is om als professional met Babygebaren te werken.
Workshop - Gebaren met horende kinderen

Met Baby- en Kindergebaren ondersteun je wat je zegt met een gebaar uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Door het gebruiken van gebaren kun je met kinderen communiceren voordat ze fysiek in staat zijn om te praten. Baby’s vanaf ongeveer 8 maanden krijgen met gebaren een stem waarmee ze zich verstaanbaar kunnen maken. Dit voorkomt veel frustratie en driftbuien. Stel je voor hoeveel rust je op je groep hebt wanneer ieder kind je gewoon kan vertellen wat het wil in plaats van te gaan huilen. Ondertussen probeer jij te raden wat ieder kind nodig heeft.

‘Gesproken taal is hoorbaar, gebaren maken een taal zichtbaar en voelbaar’

Communiceren door middel van een combinatie van gesproken taal en gebarentaal heeft nog veel meer voordelen. Omdat je elkaar aankijkt als je gebaren gebruikt, intensiveer je de interactie en is herhalen van een boodschap niet nodig. Voor kinderen die meertalig worden opgevoed, vormen de gebaren een neutrale taal waardoor je ook het gebrabbel in de andere taal kunt begrijpen. Gesproken taal is hoorbaar, gebaren maken een taal zichtbaar en voelbaar. Door het inzetten van meerdere zintuigen leren kinderen makkelijker. Het gebruiken van gebaren bevordert dus niet alleen de taal- en spraakontwikkeling op jonge leeftijd, oudere kinderen die kunnen gebaren blijken een voorsprong te hebben op niet gebarende kinderen in het lezen, schrijven en spreken.

Gebaren met horende kinderen? Wat een rust! wordt gegeven door Lissa Zevia, eigenaresse van Babygebaren.nl Een workshop voor pm’ers en gastouders die werken met kinderen van 0-4 jaar. Bekijk hier het volledige programma van Kinderopvang Live >>

Wil je je meteen inschrijven voor Kinderopvang Live op vrijdag 6 november in de ReeHorst in Ede? Deelname kost slechts 39 euro. Voor dat bedrag kun je workshops naar keuze volgen, de informatiemarkt bezoeken en genieten van een heerlijke lunch. Schijf je hier direct in >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.