Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woensdag luizendag

Luis in je haar? Kammen maar. Dat is de boodschap die het RIVM geeft aan basisscholen, kinderopvang en ouders. Het is woensdag voor de vierde maal Luizendag.
Woensdag luizendag
Foto: ANP Photo

Doel van de dag is om scholen en ouders bewust te maken van het belang van regelmatig kammen, om besmettingen te voorkomen. Door je kind te controleren op hoofdluis kun je snel ingrijpen. Zo blijven kinderen elkaar niet besmetten. ‘Als iedereen op 1 dag tegelijk luisvrij is, zijn we in 1 keer van hoofdluis af’ aldus de website landelijksteunpunthoofdluis.nl.

Ouders

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft voorlichtingsmateriaal beschikbaar.  Het idee is dat alle kinderen daags voor de Luizendag thuis door hun ouders worden gekamd. Bij de controle op school is dan geen luis meer te vinden. En en passant worden alle ouders op een positieve manier gewezen op het feit dat ze zelf de netenkam door het haar van hun kinderen moeten halen aan het eind van elke schoolvakantie.

Herfst

Hoofdluizen zijn er het hele jaar door, maar de herfst is hun drukste seizoen. Vroeger werd algemeen geloofd dat hoofdluizen op ongewassen hoofden leefden. Maar dat is niet waar: luizen zitten zowel in schoon als in vuil haar. Ze willen alleen het bloed uit je hoofdhuid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.