Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winnaars Jaarverslagen bekend gemaakt

Winnaars Jaarverslagen bekend gemaakt

Stichting Kinderopvang Bussum Naarden Muiden Muiderberg (SKBNMM) en Stichting Kinderopvang Pinkeltjesland uit Noordwijk hebben de Prijs Beste Jaarverslag Kinderopvang 2010 gewonnen. Beide winnaars ontvangen een prijs van 5000 euro. Dit is dinsdag bekendgemaakt op het Jaarcongres van het Waarborgfonds Kinderopvang.

De winnaars
Stichting Kinderopvang Pinkeltjesland won in categorie I voor organisaties kleiner dan 150 kindplaatsen en liet twee andere kleine organisaties achter zich die ook genomineerd waren. Opvallend vond de jury dat in categorie I slechts enkele organisaties een directieverslag hebben gemaakt. De tweede categorie is voor organisaties vanaf 150 kindplaatsen en meer en hierin liet SKBNMM vijf andere organisaties achter zich. De gehele kwaliteit in categorie 2 is gestegen volgens de jury.

Kwaliteitsbeleid
In totaal zijn er dit jaar 134 jaarverslagen naar het Waarborgfonds Kinderopvang gestuurd waarvan er uiteindelijk negen werden genomineerd. De twee winnaars zijn gekozen door een jury onder leiding van Simon van Driel, Oud-Eerste Kamerlid. Het is de jury opgevallen dat steeds meer organisaties hebben gerapporteerd over kwaliteitsbeleid, wat positief is. Minder vaak en goed is het prijsbeleid verantwoord; daarover zijn veel kinderopvangorganisaties nog steeds niet transparant. Positieve ontwikkelingen zijn de integratie in veel gevallen van de jaarrekening in het jaarverslag, en de toegenomen aandacht voor ‘governance’.

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.