Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wijziging quarantaineadvies in protocol Kinderopvang

Er is een wijziging in het quarantaineadvies in het protocol Kinderopvang. De wijziging gaat per direct in; het aangepaste protocol verschijnt deze week.
quarantaineadvies kinderopvang
Foto: Pixabay.

Tijdens de laatste persconferentie heeft het kabinet aangekondigd dat er een nieuw quarantaineadvies komt. Vanaf nu geldt dat als jij een huisgenoot of nauw contact bent van iemand die positief is getest op corona, je niet meer in quarantaine hoeft als je:

  • korter dan acht weken geleden positief getest bent, hersteld bent en geen klachten meer hebt;
  • langer dan een week geleden een boostervaccinatie hebt gehad.

Krijg je toch klachten die passen bij Covid-19, dan geldt het advies om je te laten testen bij de GGD. Ben je onzeker over wel of niet in quarantaine gaan, dan kun je hier een online check doen.

Protocol Kinderopvang

Het RIVM verwerkt deze wijziging in de landelijke richtlijnen. Het protocol Kinderopvang is gebaseerd op die RIVM-richtlijnen. Het aangepaste protocol zal in de loop van deze week verschijnen, zodra het RIVM de veranderingen in de eigen richtlijn heeft doorgevoerd. Het protocol Kinderopvang is opgesteld door de Brancheorganisaties BK, BMK en BOinK, in samenspraak met het ministerie van SZW en in afstemming met Voor Werkende Ouders en FNV.

Cruciale beroepen

Voor mensen in cruciale beroepen komt er mogelijk een uitzondering op de quarantaineregels die hierboven zijn genoemd. Deze uitzondering is nog niet uitgewerkt en vooralsnog dus nog niet in werking getreden.

Moeten ouders facturen wel of niet doorbetalen als een groep in quarantaine moet? Hier lees je hoe het zit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.