Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Wethouders willen landelijke visie op integrale kindcentra

Integrale

De Kopgroep wethouders voor kindcentra roept de landelijke politiek op om lokale initiatieven rondom integrale kindcenta ook landelijk te borgen. Zij vragen politieke partijen om de ontwikkeling van kindcentra als basisvoorziening voor kinderen van 0 – 12 jaar op te nemen in het programma voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Kapitaalvernietiging
‘Het is ongelooflijk klungelig geregeld in ons land, vooral als je het hebt over het domein 0-4 jaar’ zegt Rene Peeters, wethouder in Almere. Hij doelt op de versnipperde budgetten en taken en een gebrek aan politieke visie waar gemeenten mee te maken krijgen. Janneke Oude Alink, ook wethouder in de Kopgroep en van de gemeente Hengelo vindt dat je als kennisland juist moet investeren in kinderen. ‘Het is kapitaalvernietiging om eerst te investeren in kinderopvang en het nu met het grootste gemak weer weg te gooien.’ De wethouders maken zich zorgen dat in het politieke landschap van nu geen ruimte is om te investeren in een broodnodige basisvoorziening voor kinderen: het integrale kindcentrum.

Duurzame ontwikkeling
Op lokaal gebied vinden er allerlei initiatieven plaats om onderwijs, opvang, sport en cultuur onder één dak te huisvesten met een doorgaande leerlijn en één gezamenlijke visie. Maar voor een duurzame ontwikkeling is het van groot belang dat er de komende jaren aan een landelijk kader wordt gewerkt vinden de jeugdwethouders in de Kopgroep. In dat kader moeten obstakels worden weggenomen die in het huidige versnipperde voorzieningenstelsel de soepele doorgaande ontwikkeling voor kinderen te veel onderbreken.

Bekijk een interview met de twee wethouders op Youtube >>

Bron: VNG
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.