Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Wet OKE gaat niet ver genoeg’

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten spreekt zich duidelijk uit voor de toekomst van de kinderopvang. In een petitie die werd aangeboden aan de vaste Kamercommissie voor OCW geeft de Verening aan dat het wetsvoorstel OKE nog niet ver genoeg gaat, maar dat het hele voorschoolse systeem op de schop moet.

Te versnipperd
De VNG wil dat gemeenten meer mogelijkheden krijgen om een breed toegankelijke voorschoolse voorziening te kunnen aanbieden met een pedagogisch hoogwaardig aanbod. Het huidige stelsel van voorschoolse voorzieningen is te versnipperd om echt bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Gescheiden financieringsstromen
In het persbericht zegt de VNG: ‘Wij zijn niet tegen het wetsvoorstel, maar vinden dat het niet ver genoeg gaat en een te beperkt perspectief biedt. Ook als de nieuwe wetsbepalingen per 1 augustus 2010 ingaan, is er nog steeds sprake van gescheiden financieringsstromen en verantwoordelijkheden voor de kinderopvang, het peuterspeelzaal werk, voorschoolse – en vroegschoolse educatie. Ook de segregatie tussen kinderen in de kinderopvang en in de peuterspeelzalen zal niet afnemen.’

De kamer ging ondertussen akkoord met het Wetsvoorstel OKE van staatssecretaris Dijksma. Lees hier het nieuwsbericht >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.