Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Weer nieuwe naam voor ’t Hofnarretje

Weer nieuwe naam voor 't Hofnarretje

Het Amsterdamse kinderdagverblijf De Vlinderheuvel, voorheen ’t Hofnarretje, heeft weer een nieuwe naam gekregen. Voortaan staat de opvang bekend als Tuintjes Zuid. Dat heeft de nieuwe directeur/eigenaar Jipke Van ’t Veen vrijdag bekendgemaakt.

Nieuwe start
Het kinderdagverblijf werd in 2010 bekend door de grote Amsterdamse zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. werkte op het kinderdagverblijf. Van ’t Veen noemt de nieuwe naam ‘een nieuwe start en een afscheid met het verleden’. Tuintjes Zuid sluit aan bij de ligging van de vier locaties in Amsterdam Zuid, die grote buitenspeelplaatsen hebben.

Interne werkprocessen
De nieuwe eigenaar is zich vooral aan het richten op ‘het verbeteren van de interne werkprocessen, de ouderparticipatie en het introduceren van nieuwe pedagogische methoden.’ Tegen de voormalig directeur, Albert Drent, dreigde ook een strafrechtelijke vervolging. Enkele ouders hadden aangifte gedaan tegen Drent, omdat ze denken dat hij misschien medeplichtig is aan het misbruik. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot Drent niet te vervolgen.

Bron: ANP
Foto: ANP

2 REACTIES

 1. Lieve kleine kindertjes
  Hoe klein en teer
  Zelfs… nog maar net geboren
  En daa..r was de MISBRUIK
  Het woord en de daad
  Hoe diep dit jullie schaad
  Wat een.. onwezelijk gevoel
  SEX GENOT ZIJN DOEL
  Is er misschien ook een hele grote emmer
  Er heerst een zeer misselijk gevoel
  Kleine mensjes.. in ons leven
  Die dit alles mee moeten maken
  Afschuwelijk.. wat een slecht.. wezen
  Wens alle kinderen van misbruik verleden.. GODS ..grote liefde
  Als wij het hier op aarde soms, niet goed weten
  God… jullie zeker niet zal vergeten

 2. Lees alle reacties
 3. respect voor de ondernemer.. ik zou mijn kind er niet meer naar toe brengen ongeacht welke naam/instelling erboven hangt. Daarom dan ook: noemenswaardig grote klasse van de ondernemer die zich voor dit dagverblijf ongetwijfeld keihard inzet om het tij te keren en er een super professioneel verblijf van te maken! Hulde!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.