Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week van de Opvoeding van start

Vandaag start de Week van de Opvoeding en het thema is dit jaar ‘contact’. Daarmee wordt niet alleen contact tussen ouder en kind bedoeld, maar ook tussen ouders onderling en tussen ouder en professional.
week-van-de-opvoeding
Ouders hebben behoefte aan informatie en ondersteuning

De Week van de Opvoeding wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. En deze keer wil de organisatie het contact tussen ouders onderling en tussen ouders en professionals stimuleren. Want (jonge) ouders hebben behoefte aan informatie en ondersteuning, en contact met andere ouders en professionals is hiervoor essentieel. ‘Met het delen van feedback, adviezen of tips help je elkaar zodat vragen geen problemen worden’, aldus de organisatie.

Enquête

Daarnaast blijkt uit een enquête van de organisatie dat veel ouders vragen hebben over het contact tussen ouder en kind. ‘Ze hebben vragen over driftbuien, grenzen stellen of mediagebruik van hun kind. Ook willen ouders advies hoe ze in gesprek kunnen gaan met (pre)pubers over homoseksualiteit en seksuele voorlichting.’

Vijfhonderd activiteiten

Er worden deze week meer dan vijfhonderd opvoedactiviteiten georganiseerd door het hele land. Deze zijn niet alleen interessant voor ouders, maar ook voor professionals. In Utrecht en Amersfoort wordt bijvoorbeeld een opvoedevent voor pm’ers in de kinderopvang georganiseerd. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website van de Week van de Opvoeding.

Pedagogisch medewerkers zien zichzelf als partner van ouders in de opvoeding. Maar zien ouders dit ook zo? Niet altijd, schrijft blogger Simon Hay. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.