Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week van de Opvoeding: Wat is er te doen?

Vandaag start de Week van de Opvoeding. Door het hele land worden meer dan 550 activiteiten gehouden rondom opvoeding. Wij maakten een overzicht.
Banner_WvdO_sm_Doejemee_1200x658.png
'Als opvoeders geïnspireerd raken en meer zelfvertrouwen krijgen

De Week van de Opvoeding wordt gehouden van 2 tot en met 8 oktober en heeft als doel bewustwording van opvoeding en het uitspreken van opvoedvragen, zoals ‘Wat is een goede opvoeding?’ en ‘Hoe geef ik als professional passende zorg en ondersteuning?’.

NJi

Cindy Cocx van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) is blij met het aantal activiteiten. ,,Vorig jaar zaten we op 552 activiteiten. Nu staat de teller op 551. Maar de week is net begonnen; wij hopen dat er zeker nog twee aanmeldingen bijkomen om het aantal van vorig jaar te overstijgen.’’ Een activiteit aanmelden kan nog steeds via deze link.

Activiteitenoverzicht

Over welke activiteiten hebben we het? Op de website van de Week van de Opvoeding staat een Activiteitenoverzicht. Zo wordt bijvoorbeeld in de bibliotheek van Den Haag op zaterdag 7 oktober Kinderfestival ‘Buiten de lijntjes’ gehouden en kinderen van de peuterspeelzalen in Escamp maken deze week een eigen blote-voeten-pad. In ’s Gravenzande wordt zaterdag 7 oktober het event ‘Autisme & ADHD, wat kan je ermee?’ gehouden.

Landelijke activiteiten

Behalve lokale worden er ook landelijke activiteiten gehouden. Off- én online. Gezinsfundament geeft maandagavond 2 oktober de web-seminar ‘Een positief zelfbeeld stimuleren’. Of ga samen met kinderen ‘buiten de lijntjes krassen’ en deel een foto van het kunstwerk op de Facebookpagina van C-Connect om kans te maken op een prijs. Meer willen weten over de online activiteiten van kinderen op de (bso-)groep? De e-learning ‘Stap in de online wereld van je kind’ geeft ook aan professionals informatie over de mogelijkheden van nieuwe media en welke apps populair zijn bij kinderen.

Dit artikel zou te lang worden om aandacht te geven aan álle activiteiten. Kijk voor een overzicht op www.weekvandeopvoeding.nl/event/. Je kunt handig zoeken op ‘Baby’s’, ‘Peuters’ of kinderen in de schoolleeftijd.

Opening

Samen met de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Pedagogiek, open het NJi maandagmiddag de Week van de Opvoeding met een inspirerend programma waarin docenten, studenten en professionals kennis uitwisselen en met elkaar in debat gaan over opvoeden en ouderschap.
Deze bijeenkomst in het Kohnstammhuis in Amsterdam is live te volgen via Facebook. Het programma is hier te vinden.

Geslaagd

Wanneer is de week voor Cocx geslaagd? ,,Dat is lastig meetbaar. Maar als opvoeders het gevoel hebben dat ze ergens terecht kunnen met hun vragen, hun verhaal kwijt kunnen geïnspireerd raken en meer zelfvertrouwen krijgen, is het wat ons betreft geslaagd.’’

Kinderen hebben vanaf hun eerste jaar een zelfbeeld, maar al snel ontstaan er verschillen in hoe kinderen zichzelf zien. Hoe kan dat en wat heeft daar invloed op? Eddie Brummelman en Sander Thomaes gingen op zoek naar antwoorden. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.