Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wat kunnen 174 extra diploma’s bijdragen aan het personeelstekort?

Het personeelstekort in de kinderopvang is groot. Om hier iets aan te doen, is het aantal diploma's dat kwalificeert voor de dagopvang of de bso aanzienlijk verruimd. De BMK publiceerde een handig overzicht.
© Idanupong / stock.adobe.com

Eind vorig jaar hebben de cao-partijen besloten om 174 extra diploma’s met een aanvullend bewijs van relevante bijscholing te laten kwalificeren om te kunnen werken in de kinderopvang. Dit draagt bij aan een grotere en snellere instroom van pedagogisch medewerkers, aldus de BMK in een eerste aflevering van een serie tips voor het personeelstekort.

Van de 174 extra diploma’s kwalificeren er 107 uitsluitend voor buitenschoolse opvang en 67 voor dagopvang, peuteropvang én buitenschoolse opvang. Kinderopvang werkt stelde een lijst samen.

Pedagogisch medewerker

Ook zijn de mogelijkheden om te voldoen aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker sterk verruimd. Dit heeft gevolgen voor de kwalificatie-eis pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Daarom is besloten ook een wijziging door te voeren voor deze groep.

Ten slotte wordt het percentage verlaagd voor een nog niet afgeronde beroepsopleiding op niveau hbo-bachelor waarvan het diploma kwalificeert. Voor het voldoen aan die kwalificatie-eis voor alleen buitenschoolse opvang, is het percentage verlaagt naar 50 procent.

Tool diplomacheck

Wil je weten of een sollicitant het juiste diploma heeft? Gebruik dan deze tool: Kinderopvang-werkt.nl/diplomacheck-kinderopvang. Vul de diplomanaam in en je weet het meteen.

Kwalificeert het diploma niet en wil je graag weten wat je kunt doen? Bekijk de mogelijkheden op Kinderopvangdankzijjou.nl en Kinderopvang-werkt

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.