Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Wanbeleid bij Kinderopvang Noordwest Veluwe’

'Wanbeleid bij Kinderopvang Noordwest Veluwe'

Het rommelt bij Kinderopvang Noordwest Veluwe. Klokkenluiders hebben in de lokale pers een boekje open gedaan over het bestuurlijk wanbeleid. Het bestuur, bestaande uit een echtpaar, zou er een bestuurlijke puinhoop van hebben gemaakt waardoor niet het kind, maar de winst op de eerste plek staat bij de organisatie.

Eén grote luchtballen
Het plan was om met Kinderopvang Noordwest Veluwe binnen tien jaar de beste opvang van Nederland te zijn. Maar het ging alleen maar om groei en niet om het kind zeggen de klokkenluiders. De kinderopvangorganisatie valt onder het bestuur van de Harbek Groep Noordwest Veluwe. Hierin werden allerlei bv’tjes en facilitaire diensten gestart die één fiscale eenheid moesten vormen. In ’t Harde werd in een prachtig pand een Harbek College begonnen om opleidingen te verzorgen en een Harbek supplies met als doel zalen te verhuren en juridische hulp te verlenen aan bedrijven. ” Eén grote luchtballon”, oordelen de klokkenluiders ‘Er was immers geen geld om dit van de grond te krijgen en wij adviseerden de raad van bestuur dan ook de stekker eruit te halen.’

‘Het gaat juist heel goed’
Ondertussen werden pensioenpremies (124.000 euro) niet afgedragen en werd loonbelasting niet betaald. Toen er ook nog tegen alle adviezen van medewerkers in, Stichting Peuterspeelzalen Nunspeet werd overgenomen, met desastreuse financiële gevolgen was de maat vol. Het bekritiseerde echtpaar ontkent alle aantijgingen en zegt dat het juist heel goed gaat met het bedrijf dat nog gaat uitbreiden.

Lees meer op veluweland.nl

1 REACTIE

  1. Er zijn genoeg goede alternatieven voor opvang in Harderwijk. (prinsen-prinsessen)
    Kijk maar bijvoorbeeld naar een opvang die 1 maart weer start (even zoeken op google).
    Dus ik vraag me wel af of het tegenvallende cijfers was of ook een groot gedeelte wanbeleid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.