Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VVE-Kennisnetwerk in 37 grootste gemeenten

VVE

Kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen in de 37 grootste gemeenten (G37) die VVE aanbieden, kunnen zich aanmelden voor een kennisnetwerk. Dit digitale netwerk voor VVE is opgezet voor het uitwisselen van kennis, documenten en veel gestelde vragen en antwoorden.

In 2011 heeft het kabinet 95 miljoen beschikbaar gesteld om de VVE-kwaliteit in de G37 te verbeteren. Hiervoor zijn met de gemeenten afspraken gemaakt over onder andere het taalniveau van de pedagogisch medewerkers, opbrengstgericht werken en het hanteren van een kind-volgsysteem, versterken van ouderbetrokkenheid, uitbreiding van het aantal plaatsen en verbetering van de toeleiding.

Subsidie
Brancheorganisatie Kinderopvang en MOgroep hebben samen subsidie ontvangen om de betreffende organisaties te ondersteunen en om de vraagstukken die spelen vanuit werkgeversperspectief in kaart te brengen. Hiervoor heeft onlangs een bijeenkomst plaatsgevonden. Voor ondersteuning van organisaties is een kennisnetwerk opgericht.

Bron: FCB
Foto: ANP Valerie Kuypers

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.