Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Vroeg sporten goed voor carrière

Vroeg sporten goed voor carrière

Dat bewegen gezond is, kan niet vaak genoeg gezegd worden. Medisch bioloog Remco Verkaik verkondigt in de media dat sporten niet alleen gezond voor nu is, maar de kansen op een succesvolle carrière ook vergroten. Sterker nog: hoe eerder kinderen met bewegen, hoe meer profijt ze daarvan hebben wanneer ze volwassen zijn.

Teamsport
Vroeg leren omgaan met fysieke en mentale grenzen verleren kinderen niet zomaar. Als volwassen werknemer zullen deze eigenschappen goed van pas kunnen komen. Daarnaast zorgt de gezonde fysieke conditie ervoor dat sportieve kinderen later minder vaak ziek zijn. Kinderen die aan teamsport doen leren samen te werken omdat ze elkaar nodig hebben om te scoren. Die situaties komen volgens Verkaik ook voor wanneer het kind zich, eenmaal volwassen, op de arbeidsmarkt begeeft, en dan zijn deze aangeleerde eigenschappen erg handig.

De realiteit
Helaas is de realiteit dat tweederde (60 procent) van de jongeren in Nederland te weinig beweegt. Volgens het Nederlands instituut voor Sport en Bewegen (NISB) blijkt bijvoorbeeld dat een uurtje gym het concentratievermogen al bevordert. Hoogleraar sociale geneeskunde Willem van Mechelen aan de VU te Amsterdam zegt bovendien dat dikke kinderen later bijna altijd dikke volwassenen worden. Ook hij zegt dat er een sterke relatie is tussen de manier waarop je je in je jeugd gedraagt en de kans op gezondheid later in het leven.

(Bron: nu.nl)

1 REACTIE

  1. Daarom moet de kinderopvang ook veel meer naar buiten met de kinderen goed voor alle ontwikkelings gebieden.Maar natuurlijk hoofdzakelijk het meer bewegen kinderen hebben elkaar nodig ,juist buiten. Sport & spel buiten kan al vanaf dat een kind net kan lopen. Ik ben het helemaal eens met Deze Remco want ik roep al jaren JONG GELEERD IS OUD GEDAAN
    Daarom hebben wij toen buitendagen ingevoerd wat wij ervaren als een geweldig succes.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.