Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vraag subsidie aan voor Gezonde Kinderopvang

Een gezonde boterhamspread maken, groenten uit eigen moestuin, een bezoek aan de boerderij: coaches Gezonde Kinderopvang kunnen nu een subsidie van maximaal 500 euro aanvragen voor activiteiten rondom voeding.
iStock

Niets mooier dan op een verantwoorde, duurzame manier kinderen laten kennis maken met gezonde voeding. De rol van de coach Gezonde Kinderopvang is daarbij vaak erg belangrijk. Dit zijn pedagogisch medewerkers die de training Een Gezonde Start hebben gevolgd en zich inzetten voor een gezondere leefstijl op de kinderopvangorganisatie waar zij werken.

Subsidie

Misschien is er onvoldoende budget aanwezig voor de coach Gezonde Kinderopvang om activiteiten met de kinderen te ondernemen die gerelateerd zijn aan voeding, zoals spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, vervoer naar een (kinder)boerderij. Om deze activiteiten te stimuleren is er de subsidie ‘Lekker naar Buiten’.

Coaches Gezonde Kinderopvang kunnen per 9 oktober 2019 deze subsidie van maximaal 500 euro aanvragen. Zo is er ruimte voor activiteiten die passen bij een integrale manier van werken aan voeding binnen Gezonde Kinderopvang. Een coach kan één keer meedoen gedurende de looptijd van de subsidieregeling. Klik hier voor meer informatie >>

Coach Gezonde Kinderopvang

Nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In 2020 starten weer nieuwe train-de-trainercursussen Een Gezonde Start. In een tweedaagse cursus leren deelnemers werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefenen zij trainings- en communicatievaardigheden en doen zij actief kennis op over een gezonde leefstijl. Voor inschrijven en meer informatie: klik hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.