Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VOG voor gastouders

Gastouders moeten in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Er zijn nieuwe voorgedrukte formulieren beschikbaar. VOG-aanvragen mogen voortaan alleen nog maar via deze formulieren plaatsvinden.

Inleveren bij gemeente
Nieuw is dat het gastouderbureau een VOG van gastouders verlangt, maar het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Niet alleen gastouders zelf moeten een VOG aanvragen, ook personen die werkzaam zijn bij een gastouder en huisgenoten van een gastouder (vanaf 18 jaar). Het invullen van het formulier is heel eenvoudig. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen en het formulier te ondertekenen. Daarna kan het formulier worden ingeleverd bij de gemeente waar u woont.

Strafbare feiten gepleegd?
Als van het ministerie van Justitie blijkt dat u geen strafbare feiten heeft begaan, dan wordt de VOG verstrekt. Als u wel strafbare feiten heeft gepleegd, dan wordt beoordeeld od fit relevant is ten opzichte van het doel waarvoor de VOG is aangevraagd.
Download hier het formulier voor gastouder >>
Download hier het formulier voor personen die werkzaam zijn bij een gastouder >>
Download hier het formulier voor huisgenoten van gastouders >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.