Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reserveer je plek: deelsessie over pilot gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen

Wil je deze premium video bekijken?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om deze video en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Tijdens de landelijke IKC-dag op 23 september 2022 organiseert vindt een deelsessie plaats over de pilot in Zeeuws-Vlaanderen waarbij gratis kinderopvang aangeboden wordt. In die deelsessie wordt de aanleiding, context en het doel van de pilot behandeld. Ook monitoring, successen en leerpunten staan op het programma. Reserveer hier een plaats.
 

De sessie wordt verzorgd door Rianne Vons; directeur-bestuurder KOZV en Babs van der Graaf, manager P&O KOZV.

In Zeeuws-Vlaanderen maken ze de droom van gratis kinderopvang voor ieder kind al een beetje meer werkelijkheid. Op alle deelnemende locaties zijn sinds de start van de pilot voor gratis kinderopvang al nieuwe kinderen aangemeld. Rianne Vons, bestuurder KOZV: ‘Ik zou heel blij zijn als in 2025 de kinderopvang voor alle kinderen toegankelijk is.  Dat we kansengelijkheid kunnen bieden en het systeem voor ouders niet meer zo ingewikkeld is als het nu is. Tijdens de deelsessie ‘Pilot Gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen’ zal Rianne Vons ook spreken.

Met dit initiatief volgt Zeeuws-Vlaanderen het Belgische voorbeeld, waar kinderopvang al langer gratis is. Daarom gaat iedere dag een grote groep kinderen de grens over om in België naar de opvang en school te gaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.