Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prinses Laurentien ‘niet te stoppen’ bij voorleesontbijt op IKC Het Duet

Daisy den Hollander, adjunct directeur en event manager bij kinderopvang Solidoe Het Duet in Uithoorn is al vanaf het begin 'groot fan' van de Nationale Voorleesdagen. Dat H.K.H. Prinses Laurentien nu IKC Het Duet bezocht heeft, is een langgekoesterde wens die uitkwam.

‘Ik denk dat ik vandaag niet te stoppen was, omdat het zo fijn is om de nabijheid weer te proeven. En die kleine hersentjes die al die dingen bedenken… voor mij was het een enorm feest, deze Nationale Voorleesdagen’ vertelt Prinses Laurentien in de video. Ze geeft in de video ook antwoord op de vraag welke invloed de pandemie op het voorlezen heeft gehad.

Warm hart

Hoe het voor de kinderen was? Daisy Den Hollander: ‘Fantastisch. Een warme persoonlijkheid, heel benaderbaar. Ze zag er natuurlijk ook prachtig uit, dat vonden de kinderen ook! Zij waren mega-enthousiast.’ Het voor te lezen boek was dit jaar Maar eerst ving ik een monster. ‘De prinses was heel goed voorbereid, ze wist wie wij zijn en wat we doen, en welke kinderen er zaten. Je kunt merken dat ze dit een warm hart toedraagt.’

Afspiegeling

Den Hollander vindt het belangrijk dat de term Integraal Kindcentrum bekender wordt, dus is ze blij dat dat gelukt is. Dat in het bijzonder ook de kinderopvang benoemd wordt in het kader van een IKC, is één van haar speerpunten. In het groepje dat werd voorgelezen, zat dan ook een mix van 3- en 4-jarigen: ‘Ook de kleine kinderen horen erbij. Ik wilde een juiste afspiegeling maken van welke kinderen het kindcentrum bezoeken.’

‘Maar eerst ving ik een monster’ door Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Een jongetje verzint monsters die hij nog moet vangen voordat hij gaat slapen. Steeds meer monsters komen erbij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.