Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzuimcijfer daalt opnieuw

Marianne Velsink
Het verzuimcijfer in de kinderopvang blijft maar dalen, ook in 2016 en 2017. Over heel 2016 was het verzuimpercentage 4,6 procent. Dit was in 2013 nog 5,1 procent.
Foto: AdobeStock

Dit blijkt uit de jaarlijkse verzuimcijfers van het FCB. In het tweede half jaar van 2016 was het verzuimcijfer 4,4 procent. Dat is het laagste percentage sinds jaren. Het verzuimcijfer is in het tweede deel van het jaar altijd lager dan in het eerste deel.

Daling

Het jaarlijkse verzuim in de kinderopvang steeg in 2013, bleef gelijk in 2014 en is sinds 2015 aan het dalen. In 2015 daalde het ziekteverzuim stevig van 5,1 naar 4,7 procent. In 2016 ging dit nog iets omlaag naar 4,6 procent. Het FCB bekeek ook het verzuimcijfer van het eerste half jaar van 2017 en constateerde opnieuw een lichte daling.

Ziekteverzuimpercentage

Het ziekteverzuimpercentage (ZVP) is gedefinieerd als het totaal aantal ziektedagen van de werknemers, in procenten van het totaal aantal beschikbare (werk-/kalender)dagen van de werknemers in de verslagperiode, inclusief het verzuim langer dan een jaar en exclusief zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Bekijk hier de cijfers en tabellen


1Gekkenwerk-iStock.jpgNiet weten waar je aan toe bent in je werk maakt kinderopvangmedewerkers erg onzeker. Volgens de FNV wordt er met pm’ers gesold. Dat beeld wordt herkend door professionals die via social media op het rapport over werkdruk en flexibilisering in de kinderopvang reageerden. ‘De grens is echt wel bereikt.’ Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.