Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verwarring over EHBO-certificaat voor gastouders

Toen een gastouder onlangs tijdens een inspectie haar EHBO-certificaat van Livis toonde, werd haar gezegd dat deze niet rechtsgeldig was. Daarop ontstond verwarring. Kennisnetwerk Gastouderopvang (KNGO) onderzocht de zaak en weet nu hoe het zit.
1EHBO.jpg
De gastouder bleek het verkeerde EHBO-certificaat getoond te hebben aan de inspecteur. - Foto: Fotolia

Gastouders die hun EHBO hebben gehaald bij Livis (voorheen www.iedereenehbo.nl) krijgen drie documenten overhandigd: de Nationale EHBO-pas met een Nederlands Rode Kruis-nummer, het Livis-certificaat en het online Nederlands Rode Kruis-certificaat.  Toen de gastouder haar per post ontvangen Livis-certificaat aan de inspecteur toonde, werd dit niet erkend als geldig certificaat.

Online document

KNGO is navraag gaan doen bij het Nederlandse Rode Kruis en Livis. Daaruit bleek dat de gastouder inderdaad het verkeerde document heeft getoond. Zij had niet het Livis-certificaat moeten tonen, maar het Nederlandse Rode Kruis-certificaat. Deze wordt niet per post naar je toegestuurd, maar staat als online certificaat in je online cursusomgeving. Het Livis-certificaat is alleen maar een bewijs van deelname. Dat betekent dat deelnemers dit online document voortaan ook moeten uitprinten.

Gastouderbureaus beschikken over enorm veel administratieve gegevens van gastouders en vraagouders. Hoe moeten zij deze administratie beheren en bewaren? En hoe kunnen al deze gegevens inzichtelijk gemaakt worden voor de toezichthouder van de GGD, de Belastingdienst en de gemeente? Lees meer in dit artikel

Lees meer op de website van KNGO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.