Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vertrek Van ’t Wout tegenslag voor kinderopvangsector

Staatssecretaris Bas van ‘t Wout (SZW) volgt Eric Wiebes op als minister van Economische Zaken en vertrekt dus als de verantwoordelijke bewindspersoon voor de kinderopvang. Van 't Wout was pas een half jaar in functie. In juli 2020 volgde hij Tamara van Ark op, die minister voor Medische Zaken werd.
Staatssecretaris Bas van 't Wout bij de noodopvang in Den Haag. Foto: ministerie SZW

Het snelle vertrek van Van ’t Wout is een tegenslag voor de kinderopvangsector, omdat een nieuwe staatssecretaris zich nu weer in de materie moet inwerken. In een tijd dat corona veel van de sector vraagt, is dat een opgave. Bovendien is het kabinet demissionair, wat betekent dat er na de verkiezingen vermoedelijk weer een andere bewindspersoon verantwoordelijk wordt voor de kinderopvang.

Op 11 januari bracht Van ’t Wout nog een bezoek aan een kinderopvanglocatie in Den Haag, om de pm’ers die noodopvang bieden een hart onder de riem te steken. Hij werd rondgeleid over de groepen van kinderopvanglocatie Triodus Helen Parkhurst en ging in gesprek met pedagogisch medewerkers om te horen hoe zij deze tweede lockdown-periode ervaren.

‘Petje af’

Van ’t Wout zei onder de indruk te zijn van de flexibiliteit en de goede organisatie in de kinderopvang. ‘Binnen korte tijd moest de noodopvang weer ingericht worden. Dat lukte dankzij de fantastische inzet van de medewerkers in de kinderopvang. Hierdoor kunnen onder meer zorgmedewerkers, politiemensen en supermarktmedewerkers blijven doorwerken. Onze vitale sectoren draaien door. Ik heb daar veel respect voor, petje af.’

VVD’er Bas van ’t Wout was voor zijn periode bij SZW onder meer politiek assistent van Mark Rutte en lid van de Amsterdamse gemeenteraad. Hij was vice-fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, woordvoerder Koninklijk Huis en eerder was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles langdurige zorg en Europese zaken.

Een opvolger van de staatssecretaris is nog niet bekend.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.