Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vernieuwende zomerschool met Tilburgse bedrijven

Deze week heeft in Tilburg de zomerschool plaatsgevonden, waarbij 20 kinderen van groep 5 t/m 7 hebben gewerkt aan hun taal- en rekenachterstand. Dit jaar werd de zomerschool voor het eerst georganiseerd door scholen en Humankind kinderopvang en -ontwikkeling, in samenwerking met Tilburgse bedrijven.
© energyy / Getty Images / iStock

Zo kregen kinderen van diverse basisscholen tijdens de zomervakantie extra les in taal en rekenen, maar ervoeren ze ook in de praktijk wat ze aan deze kennis en vaardigheden hebben.

Tanja Sap, bij Humankind verantwoordelijk voor dit initiatief: ‘We nemen de kinderen mee op avontuur in hun eigen buurt, zodat zij een kijkje achter de schermen krijgen bij verschillende ondernemers en ook echt een handje kunnen meehelpen in de dagelijkse praktijk.

Verbreden horizon

Tilburgse organisaties, waaronder het Spoorpark, de Stadscamping, het Raakveld en de Loc hal, hielpen mee om kinderen te laten kennismaken met vele facetten van het werken en leven in een stad. ‘Hiermee verbreden de kinderen hun horizon al op jonge leeftijd. Het wordt direct duidelijk waaróm ze bepaalde dingen leren op school,’ aldus Tanja Sap.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.