Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verhuurder zet kinderdagverblijf pand uit

Woningstichting GoedeStede heeft het helemaal gehad met huurder kinderdagverblijf De Dotterbloem in Almere Buiten. De huurachterstand is opgelopen tot zo'n 40 duizend euro en de eigenaar is volgens de woningstichting niet te bereiken. Dinsdag wordt het kinderdagverblijf daarom ontruimd. Dit meldt Omroep Flevoland.
Kinderdagverblijf De Dotterbloem in Almere Buiten staat een ontruiming te wachten.
Kinderdagverblijf De Dotterbloem in Almere Buiten staat een ontruiming te wachten.

Vorige maand nog oordeelde de rechter in een kort geding dat het kinderdagverblijf open mocht blijven. De rechter hield er rekening mee dat de kinderen nergens anders opgevangen konden worden. Bovendien had GoedeStede nog geen nieuwe huurder voor het pand gevonden.

Ontruiming

De eigenaar van het kinderdagverblijf beloofde toen de achterstallige huur van 40 duizend euro binnen zes maanden te voldoen. Dit zou niet gebeurd zijn en bovendien kon de woningstichting geen telefonisch contact krijgen met de eigenaar. Het financiële risico werd GoedeStede te groot en de organisatie zou nu wel een vonnis van de rechter hebben gekregen om het kinderdagverblijf te ontruimen. Deze ontruiming staat gepland voor dinsdag 20 januari.

Over de locatie

Kinderdagverblijf De Dotterbloem bestaat uit vier horizontale groepen: een babygroep, een dreumesgroep en twee peutergroepen. de website van de kinderopvangorganisatie vermeldt dat er plannen zijn om in hetzelfde pand binnenkort ook een bso te starten.

Het verhaal van De Dotterbloem staat niet op zich. Veel kinderopvangondernemers zitten in financieel zwaar weer. Het Brancherapport 2014 schetste onlangs een financieel zorgwekkend beeld van de sector die tegelijk nog steeds massaal inzet op innovatie. Lees meer over dit rapport >> Volgens Lex Staal, directeur van Brancheorganisatie Kinderopvang zit er geen enkel vet meer op de botten van kinderopvangondernemers. Lees hier waarom hij zich zorgen maakt >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.