Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdachte zedenzaak Ens op vrije voeten

Verdachte zedenzaak Ens op vrije voeten

De van ontucht verdachte eigenaar van agrarisch kinderdagverblijf Onze Boerderij in Ens komt vrijdag op vrije voeten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad donderdag bepaald. De 51-jarige Jan R. wordt ervan verdacht dat hij ontucht of misbruik pleegde met 11 jonge kinderen die op de opvang zaten.

Elektronisch toezicht
De rechtbank besloot zijn voorlopige hechtenis te schorsen, zodat hij aan een behandeling kan beginnen tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daar zou zowel de Ensenaar als de maatschappij mee gediend zijn, aldus de rechtbank.
Jan R. blijft tot aan de inhoudelijke behandeling van de zaak op 10 januari wel onder elektronisch toezicht. Buiten zijn behandelingen en afspraken met de re>
Een nieuw kinderdagverblijf beginnen….
De rechtbank hield er ook rekening mee dat de man al bijna een jaar vastzit. De schorsing van de voorlopige hechtenis wekte verbazing bij veel aanwezigen in de rechtszaal. Met name omdat R. tijdens de zitting niet uitsloot dat hij in de toekomst mogelijk weer een kinderdagverblijf begint. Ook gaf hij aan dat hij zich geen pedofiel voelt en het moeilijk vindt om zich tijdens een behandeling in die rol te plaatsen. Dat riep bij de officier van justitie de vraag op of de behandeling wel effectief zou zijn. De Ensenaar zei zich echter wel voor 100 procent in te willen zetten.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.