Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vanaf 1 mei één branchevereniging kinderopvang

Vanaf 1 mei één branchevereniging kinderopvang

Vanaf 1 mei 2011 heeft de sector kinderopvang één brancheorganisatie, tot stand gekomen door een fusie tussen MOgroep Kinderopvang en Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang. De besluitvorming over de fusie zal op 21 april plaatsvinden in een gezamenlijk te houden algemene vergadering.

1 april niet haalbaar
De twee brancheverenigingen zitten nu in de afrondende fase. Eerder was er sprake van dat de vereniging per 1 april zou starten, maar dat is niet realistisch gebleken. Wel was het mogelijk om de fusie organisatorisch in te laten gaan op 1 april en juridisch pas op 1 mei, maar de bestuurscommissie, onder leiding van Rutger van der Meer, heeft ervoor gekozen om de complete fusie per 1 mei in te laten gaan.

Voorzitter nog niet bekend
Dat betekent dat de al geplande algemene vergadering van 24 maart niet doorgaat. Nu wordt er tijdens de vergadering van 21 april besloten over de fusie. Er zal dan ook een presentatie worden verzorgd over de nieuwe brancheorganisatie: waar staat zij voor, welke zaken pakken zij op, welke diensten mogen de leden verwachten? Wie de voorzitter en directeur van de branchevereniging gaat worden is nog niet bekend, daar is de bestuurscommissie nu druk mee bezig.

Lees hier de complete brief die de brancheverenigingen stuurde naar haar leden >>

Onlangs verscheen ook de eerste gezamenlijke nieuwsbrief >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.