Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Van Ark verhoogt maximum uurtarief niet verder

Staatssecretaris Tamara van Ark houdt vast aan de afgesproken 4,9 procent verhoging van het maximum-uurtarief voor de dagopvang in 2019. Uit een verschillenanalyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt volgens haar dat SEO een realistisch kosteneffect heeft geschetst van de nieuwe bkr-regel.
Tamara van Ark - ANP

Dit

Registreren

1 REACTIE

  1. Jammer dat er geen verder onderzoek is gedaan naar de werkelijke effecten op een BSO. Daar wordt het uurtarief verlaagd, terwijl daar ook een HBO coach ingezet dient te worden et cetera. uiteraard wordt de BKR daar “opgerekt” echter grootste aandeel aan BSO kinderen valt in de leeftijd tot 8 jaar. Dan zijn de effecten nauwelijks merkbaar naar mijn mening. Ik verwacht dat organisaties met een BSO de loonkosten en overige stijgingen zullen (moeten) doorbelasten aan ouders. Dit icm verlaging uurtarief leidt tot forse netto kostenstijging van ouders met alle mogelijke gevolgen van dien…
    Ik vind deze ontwikkeling zorgwekkend. Hoor ook graag andere meningen 🙂

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.