Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Valtraining voor basisschoolleerlingen

Valtraining voor basisschoolleerlingen

Kinderen houden steeds vaker letsel over aan valpartijen. Stichting Consument & Veiligheid wil daarom dat alle kinderen op basisscholen tijdens hun gymles valtraining krijgen aangeboden.

Twee keer zoveel
Kinderen zijn steeds minder motorisch vaardig. Ook worden ze steeds dikker en spelen ze minder buiten. Daardoor lopen ze een hoger risico op letsel als ze een keer vallen. Jaarlijkse belanden 39.000 kinderen van 8-12 jaar na een val met letsel in het ziekenhuis. Dat is twee keer zoveel als zes jaar geleden. In een vijfde van de gevallen gaat het om een gebroken pols, maar enkelblessures en hersenschuddingen komen ook vaak voor. Ook overlijden er elk jaar een aantal kinderen ten gevolge van een valpartij.

Handen voor je gezicht houden!
Consument & Veiligheid denkt dat door de training de kans op verwondingen met 50 procent afneemt. In de training leren ze onder andere dat ze bij een val niet hun handen vooruit moeten steken, maar deze voor hun gezicht moeten houden. Het afgelopen jaar heeft Consument en Veiligheid op 38 scholen al een proef gehouden met valtrainingen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.