Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Valse diploma’s kinderopvang verkocht

Valse diploma's kinderopvang verkocht

Een 23-jarige Amsterdammer wordt ervan verdacht valse diploma’s te hebben verkocht. Naast diploma’s tot verpleegkundige, apothekersassistent en leraar vervalste hij diploma’s van de opleiding Pedagogisch Werk waarmee je in de kinderopvangsector aan het werk kunt.

Ook afnemers strafbaar
Het gaat om tientallen mensen die voor honderden euro’s een diploma hebben gekocht. De zaak kwam aan het licht toen een vrouw in Den Haag in 2010 een kinderdagverblijf wilde starten en daarbij een vals diploma overlegde. De gemeente controleerde de papieren en de onderwijsinstelling liet vervolgens weten dat de vrouw nooit bij hun gestudeerd laat staan afgestudeerd was. Bij huiszoeking van de verdachte zijn nog meer conceptdiploma’s en is vervalsingsapparatuur aangetroffen. Naast de verdachte zijn ook afnemers van de valse documenten verdacht. Zij zullen als zodanig worden verhoord en hun werkgevers zullen worden ingelicht.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.