Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vacaturesite voor werken en leren in de kinderopvang

Om vacatures sneller te kunnen vervullen, lanceert Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang samen met WerkendLeren de vacaturewebsite Werken en leren in kinderopvang. Het doel: zij-instromers sneller aan de slag krijgen in de kinderopvang en zo iets doen aan de personeelstekorten.
iStock

Meer mensen aan de slag in de kinderopvang, dat willen de initiatiefnemers van de nieuwe vacaturewebsite werkenenlereninkinderopvang.nl: Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en WerkendLeren. Op de website staan vacatures met een leerwerktraject, waardoor zij-instromers de juiste diploma’s én baangarantie krijgen voor werk in de kinderopvang.

Opleidingstraject

Een kinderopvangorganisatie kan zelf het opleidingstraject verzorgen, of het complete proces van werving en selectie tot opleiding uit handen geven. Het plaatsen van een vacature is kosteloos voor werkgevers met eigen leerplekken. De vacature staat zestig dagen op vacaturesite Indeed. Daarnaast wordt de vacature via social media gedeeld. Als organisaties kiezen voor werving en selectie door WerkendLeren worden kosten in rekening gebracht. Daarnaast kan WerkendLeren een opleidingstraject regelen bij een andere opleider.

Leerwerkvacatures

Voor zij-instromers biedt de website een overzicht van leerwerkvacatures. Via de website kunnen zij direct solliciteren op de vacature. Ook kunnen zij hun profiel opslaan in de zogeheten talentpool van WerkendLeren. De initiatiefnemers laten weten dat driehonderd potentiële medewerkers al staan ingeschreven.

Nieuwe medewerkers

Het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang hoopt dat Werken en leren in de kinderopvang de zij-instroom van nieuwe medewerkers in de sector zal stimuleren. ‘Dat is hard nodig, want prognoses laten zien dat de tekorten blijven oplopen tot 2022.’ Via de website kunnen zij-instromers en kinderopvangorganisaties elkaar makkelijk en snel vinden.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.