Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uurprijzen opvang hoger in 2016

De maximum uurprijzen voor de dagopvang, bso en gastouderopvang worden volgend jaar naar verwachting met 0,7 procent verhoogd, als het aan het kabinet ligt. Dit staat in het Ontwerpbesluit Kinderopvangtoeslag 2016.
Prijzen in de kinderopvang 2016
De maximum uurprijzen voor de kinderopvang worden volgend jaar naar verwachting met 0

De maximum uurprijs wordt dan voor de dagopvang 6,89 euro (2015: 6,84 euro), voor de bso 6,42 euro (2015: 6,38 euro) en voor de gastouderopvang 5,52 euro (2015: 5,48 euro).  Het ontwerpbesluit is een concept dat eerst nog bij de Tweede Kamer en de Raad van State ter advies wordt voorgelegd. Uiterlijk midden oktober wordt de knoop doorgehakt.

Loonkosten

De verhoging van de prijzen heeft te maken met de indexering voor het kalenderjaar 2016 en de correctie op de indexering voor dit jaar. De prijzen voor 2016 zijn gebaseerd op de stijging van de loonkosten en de hogere prijzen voor producten die de gemiddelde huishoudens in Nederland in de winkel kopen.

Bijstellen

Voor dit jaar wordt die indexering bijgesteld. De verwachting was dat in 2015 de loonkosten zouden stijgen met bijna twee procent. De voorspelling was dat de consumentenprijzen ook zouden stijgen. Maar die stijgingen bleken achteraf niet zo hoog te zijn.


De inkomensklassen in de toeslagtabel worden in 2016 naar verwachting verhoogd met 1,44 procent en komen er dan zo uit te zien:

 

Bron: Rijksoverheid

 

Bron: Rijksoverheid

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.