Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Undercoverprogramma brengt misstanden kinderopvang aan het licht

Kinderopvang Giraffe Childcare in Ierland is in opspraak gekomen na een uitzending van een undercoverprogramma. De pm'ers zouden kinderen twee uur per dag aan stoelen vastbinden.
Undercoverprogramma brengt misstanden kinderopvang aan het licht

Dit melden diverse media. Ouders van een 4-jarig meisje hebben de kinderopvang voor de rechter gesleept. Hoewel de kinderopvang de beschuldigingen ontkent, hebben zij de ouders wel een schikking van € 15000 aangeboden. De rechter heeft dit afgewezen.

Pm’ers spelen een grote rol bij het signaleren en aanpakken van kindermishandeling, zeggen experts. Lees meer >>

Voedselallergieën

Het programma RTÉ Expose had een undercover researcher die constateerde dat in drie Ierse kindercentra slechte zorg werd geleverd. Die van Giraffe Childcare bleek het meest schrijnend. Zo zou een pm’er tegen de kinderen schreeuwen, was er te weinig personeel aanwezig, en werden kinderen zo lang vastgebonden aan een stoel, dat ze onrustig werden en met de stoel op hun rug begonnen rond te lopen. Ook is op camerabeelden te zien hoe een 1-jarig jongetje voor straf veertig minuten lang op zijn stoel wordt vastgebonden. Als de undercover medewerker een boek voor hem wil pakken, wordt hem dit verboden door zijn collega met de woorden: ‘Het is zijn eigen schuld.’ Ook worden voedselallergieën genegeerd en als kinderen niet willen slapen –waarschijnlijk door het ontbreken van gordijnen- worden ze op hun rug gedwongen en de dekens over hun gezicht gelegd.

Wat vind jij? Zouden ook in Nederland undercover pm’ers moeten komen om misstanden aan de kaak te stellen? Reageer hier >>

‘No creche’

De ouders van de 4-jarige Emilie Kielie hebben na het zien van de uitzending de kinderopvang voor de rechter gedaagd. Zij kregen al lucht van de praktijken toen hun dochter: ‘No creche, no chreche!’ riep.

6 REACTIES

  1. Afschuwelijk….
    Op welke voorwaarden zijn dat soort mensen(noem ze bewust geen pm’rs) aangenomen.pm’rs hebben groot hart ….
    Aanspreekcultuur ook daar niet aanwezig? Niet 1van de vele belangrijke ,mooie aspecten blijken ze daar van nature te hebben. Ben heel benieuwd naar hun pedagogisch beleid.
    Triest!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.