Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitstel verplichte levering gegevens kinderopvangtoeslag aan Belastingdienst

De Belastingdienst heeft alle kinderopvangondernemers geïnformeerd over de verplichte maandelijkse levering van opvanggegevens van ouders. De verplichting zou ingaan op 1 januari 2021 maar deze datum is verschoven. Dit betekent dat de overgangsperiode wordt verlengd.
financiën, geldzaken, boekhouding
© rogerphoto / stock.adobe.com

Dit meldt de BK. De overgangsperiode voor kinderopvangorganisaties om geleidelijk de gegevenslevering in te richten, is nu verlengd, aldus het bericht. Hierdoor is er meer tijd om eventuele problemen samen met de kinderopvangorganisaties op te lossen. Wanneer het leveren wel verplicht wordt, is nog niet bekend.

Inmiddels geeft al bijna 90 procent van de kinderopvangorganisaties de betreffende data door. Het team van het verbetertraject Kinderopvangtoeslag laat weten hier blij mee te zijn. Zij vragen de organisaties daarmee door te gaan.

De juiste toeslag

Met die actuele gegevens kan namelijk de dienstverlening aan ouders verbeteren. Ouders kunnen eerder herinnerd worden een wijziging door te geven als de maandgegevens en kinderopvangtoeslaggegevens ver uit elkaar lopen. Op die manier kunnen ouders de juiste toeslag krijgen en wordt de kans kleiner dat ouders een deel van de toeslag moeten terugbetalen.

Het ministerie van SZW en de Belastingdienst zijn bezig met een programma om de dienstverlening rondom de kinderopvangtoeslag te verbeteren en het aantal hoge terugvorderingen terug te dringen. Met het aanleveren van gegevens aan de Belastingdienst over de afgenomen uren levert de kinderopvangsector een essentiële bijdrage. Lees hier het hele verhaal. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.