Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitslag enquête over bedrijfsvoering

Marike Vroom
Marike Vroom werkt al 25 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, is ze nu hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.
Hoe regelen kinderopvangorganisaties hun contractbeheer en financiële administratie? De Enquête monitoring transitie kinderopvang, uitgevoerd door DUO, geeft een inkijkje in hoe de Nederlandse kinderopvangondernemers dit aanpakken.
enquete-Fotolia.jpg
Het onderzoek heeft als doel de houder op een aantal aspecten te leren kennen. - Foto: Fotolia

Het kabinet heeft plannen om de financiering van de kinderopvang te veranderen. In het nieuwe systeem wordt de kinderopvangtoeslag rechtstreeks betaald aan de houders van kinderopvangorganisaties.

DUO

In het kader van de voorbereidingen van de nieuwe financiering heeft DUO een enquête uitgezet bij de geregistreerde houders uit het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Het onderzoek heeft als doel de houder op een aantal aspecten te leren kennen. 37% van alle houders heeft de enquête ingevuld. Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is ook de organisatie die het nieuwe systeem van directe financiering zou moeten gaan uitvoeren. Het wetsvoorstel moet nog worden goedgekeurd door de Tweede Kamer.

Enquête

De enquête gaat over contractbeheer en aanmelding, financiële administratie en betaling, en het uitwisselen van gegevens. Lees de uitslag van de enquête hier >>  

De mogelijkheid om af te wijken van een aantal kwaliteitseisen (het gelijkwaardig alternatief) in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk loopt op 1 januari 2018 af. Dat meldt het Ministerie van SZW. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.