Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

TwitterTipWeek van start

TwitterTipWeek van start

Eén op de drie jongeren zit op Twitter. Om hen te wijzen op de risico’s en ideeën te geven hoe Twitteren veiliger kan organiseert WifiWijs de TwitterTipWeek. Zeven dagen lang verzendt het Twitteraccount @WifiWijs en allerlei Duckstad-karakters een Twittertip. Jonge twitteraars worden tegelijkertijd uitgenodigd zelf ook tips te witteren.

Wie zijn je followers?
Jongeren twitteren over van alles en nog wat: hoe hun les eruit ziet, waar ze zich bevinden. het blijkt echter dat ze nog niet in staat zijn om bewust en veilig om te gaan met Twitter. Followers worden nauwelijks gecheckt, er is weinig besef over de openbaarheid van tweetes en er worden soms privacy-gevoelige teksten verzonden. de 13-jarige Ryan zegt bijvoorbeeld: ‘Hoe meer followers, hoe leuker. Ik kijk nooit wie dat zijn, ik twitter gewoon’.

Vakantie
WifiWijs is een initiatief van Stichting Media Rakkers, Stichting De Kinderconsument, Donald Duck (Sanoma Media) en T-Mobile. Liesbeth Hop names WifiWijs: ‘Wij starten deze TwitterTip Week bewust nu, omdat de zomervakanties begonnen zijn. Jongeren hebben de komende weken lekker veel tijd om te twitteren. Onze en hun eigen tips zorgen dat het twitteren ook leuk blijft.’ Een tip is bijvoorbeeld dat je altijd je followers checkt. En wil je hem niet? Verwijder hem dan door te klikken op Block.

Bekijk hier de Twitteraccount van:
@WifiWijs
@Kinderopvang_MV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.