Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twente verliest kinderopvangplekken

Op één dag twee keer slecht nieuws voor de kinderopvang in Twente. SKE Kinderopvang in Enschede moet 84 medewerkers ontslaan en Kinderopvang Daantje in het verderop gelegen Haaksbergen moet haar deuren definitief sluiten.
Twente verliest kinderopvangplekken
Foto: ANP Photo

De rechtbank in Almelo sprak het faillissement uit over kinderopvangorganisatie Daantje, met zes vestigingen. Dit raakt niet alleen ouders, kinderen en medewerkers in Haaksbergen, maar ook in Delden en Buurse. Waar ouders nu terecht kunnen met hun kinderen, is nog niet bekend. Hierover zijn gesprekken gaande met de curator.

Uurtje-factuurtje

Daantje probeerde eerder al de vraaguitval het hoofd te bieden door één vestiging in Haaksbergen te sluiten en te werken volgens het uurtje-factuurtje-principe. Maar dit was niet voldoende om het hoofd boven water te kunnen houden.

Ontslagronde

In Enschede zijn de ontwikkelingen al even somber. Als gevolg van een flinke vraaguitval ziet SKE zich genoodzaakt 84 medewerkers te ontslaan. Ook in Enschede is lange tijd geprobeerd om dit te voorkomen, onder andere door de huishoudelijke diensten te schrappen, vestigingen te verhuizen en medewerkers flexibeler in te zetten, maar het hielp niet om de organisatie gezond te houden.

Kwaliteit

De ontslagen medewerkers zijn in een speciale informatiebijeenkomst geïnformeerd over hun ontslag. De directie benadrukt dat de kwaliteit op de groepen van SKE op hetzelfde niveau blijft als voorheen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.