Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Triodus viert honderdjarig jubileum

Triodus viert honderdjarig jubileum

Vandaag viert de Haagsche kinderopvangorganisatie Triodus haar honderdjarige bestaan. Wethouder Ingrid van Engelshoven verricht de feestelijke opening, directeur Rob Vergeer houdt een jubileumtoespraak en natuurlijk vieren ook de kinderen het feestje mee met Bobbie (van Ernst, Bobbie en De Rest).

Nieuw tijdperk
Met het honderjarige bestaan, kondigt Triodus de start van een nieuw tijdperk aan met een nieuwe missie en visie waarbij de pedagogiek in alle opzichten leidend zal zijn. Rob Vergeer zegt hierover: ‘Uitgangspunt hierbij is niet de in Nederland goed bedoelde maar verkeerd uitgevoerde klassieke opvang, maar wel methodische vorming en ontwikkeling van kinderen, de zogenaamde pedagogische kinderopvang, die stappen verder gaat. Het wordt immers tijd dat kinderen in Nederland niet alleen meer als kostenpost worden beschouwd, maar vooral als interessante investering.’

Juliana Kinderdagverblijven
De Haagsche kinderopvangorganisatie Triodus ontstond zelf op 24 januari 1990 als gevolg van een fusie tussen drie organisaties, Hakidas. Groene Kruis en Juliana Kinderdagverblijven. Laatstgenoemde werd honderd jaar geleden opgericht, gefinancierd door het zogenaamde “Luiermandgeld” bij de geboorte van Prinses Juliana.  Deze geste sprak in die jaren van een grote mate van vooruitstrevendheid en betrokkenheid met de noden van de werkende, gehuwde vrouw. In verband met de in die tijd heersende werkloosheid onder de Scheveningse vissers, waardoor vele huisvrouwen buitenshuis moesten werken, is het eerste kinderdagverblijf in Scheveningen opgezet – toentertijd het derde kinderdagverblijf in Nederland.

In het aprilnummer van Management Kinderopvang schrijft Rob Vergeer zijn column over het jubileum van Triodus.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.