Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Training Risicomonitor voor gastouders

Marianne Velsink
Training Risicomonitor voor gastouders

Consument en Veiligheid organiseert een training voor gastouders om te werken met de Risicomonitor. Dit is de eerste training die zich alleen richt op gastouders. Sommige kinderdagverblijven en bso’s maken al gebruik van de Risicomonitor, maar de inspectie van gastouders is op veel punten anders. Tijdens de training horen gastouders hoe de Risicomonitor ingezet kan worden voor hun specifieke risico-inventarisatie.

Gebruikskosten
De training vindt plaats op 18 april en duurt een dagdeel. Eind 2012 werd bekend dat het gebruik van de Risicomonitor (een product van FCB en Consument en Veiligheid) niet langer volledig gratis is. Het onderdeel Arbo is wel gratis beschikbaar, maar voor Veiligheid en Gezondheid moet worden betaald: 100 euro per organisatie en 20 euro per locatie. Met dat geld is gewerkt aan een doorontwikkeling van de Risicomonitor. Het gebruikersgemak scoorde nog niet heel hoog bij de eerste test, maar FCB en Consument en Veiligheid beloofden beterschap.

Geïnteresseerde gastouders kunnen zich voor de training aanmelden op de website van Consument en Veiligheid >>

1 REACTIE

  1. Ik ben gek op cursussen en workshops, ontwikkel mijzelf graag. Maar de toegevoegde waarde van deze training en van de risicomonitor ontgaat mij even.
    Als gastouder word ik minstens 1x per jaar bezocht door mijn gastouderbureau, die de RIE uitvoert. Met deze RIE krijgen wij (gastouder, bureau en vraagouders) een prima beeld van de risico’s in mijn situatie. Dit kost mij helemaal niets. Waarom zou ik dan deelnemen aan deze cursus en gebruik maken van de risicomonitor?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.