Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toch geen extra geld voor kinderopvang

Er komt volgend jaar toch geen extra geld voor kinderopvang. Een motie van GroenLinks hierover wordt wel gesteund door regeringspartij PvdA, maar niet door coalitiegenoot VVD. Ook de oppositiepartijen CDA, PVV, D66 en de kleine christelijke partijen zijn tegen, waardoor er geen meerderheid is.
Toch geen extra geld voor kinderopvang
Foto: ANP Photo

Dat bleek donderdag bij de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer. GroenLinks besloot uiteindelijk de motie voorlopig niet in stemming te brengen, zodat er nog aan gesleuteld kan worden.

Meevallers

Volgens de motie zou 100 miljoen euro uit meevallers in de kinderopvang gebruikt moeten worden om bezuinigingen in de sector deels terug te draaien. Ook komende jaren zouden eventuele meevallers daarvoor benut moeten worden. Verder zouden de meevallers gebruikt moeten worden om bezuinigingen op de kindregelingen, zoals de kinderbijslag, te verzachten.

Lagere inkomens

VVD en de oppositiepartijen vinden de financiële dekking van de motie in strijd met de begrotingsregels. Ook vinden ze de motie nivellerend, omdat het geld vooral bij de lagere inkomens terecht zou moeten komen. Eerder ging GroenLinks ervan uit dat de motie wel op steun zou kunnen rekenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.