Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thema Week van het Jonge Kind bekend

Samen verschillend naar de toekomst, dat is het Nederlandse thema voor de Week van het Jonge Kind 2016 dat dit jaar van 10-16 april georganiseerd wordt.
Week van het Jonge Kind.jpg
Tijdens de Week van het Jonge Kind kun je je deuren openen voor buren

Ook dit jaar wordt er week een week stilgestaan bij de ontwikkeling van het jonge kind en wat de kinderopvang doet om deze ontwikkeling te stimuleren. De Week van het Jonge Kind is een Amerikaans initiatief dat nu al in veel landen een vervolg krijgt, waaronder voor de derde keer in Nederland. Het internationale thema van de week is Celebrating Our Youngest Learners.

It takes a village…

Kinderopvang draagt bij uitstek bij aan de participatie van alle betrokkenen rond een kind en versterkt daarmee de sociale cohesie met respect voor diversiteit. Van opvoeding wordt niet voor niets gezegd: it takes a village to raise a child. Kinderopvang maakt deel uit van de village.

Profileren

De Week van het Jonge Kind trapt af met een openingscongres op 8 april. Details over de locatie en de sprekers volgen later. De themaweek is een extra zetje in de rug voor kinderopvang, peuterspeelzalen, gastouderopvang, onderwijsinstellingen en alle andere instanties die zich inzetten voor het jonge kind om zich te profileren. Niet iedereen weet wat er achter de muren van deze organisaties afspeelt. Tijdens de Week van het Jonge Kind kun je je deuren openen voor buren, collega’s, lokale politici en andere geïnteresseerden.

Werkgroep

De Week van het Jonge Kind wordt geïnitieerd door een werkgroep die bestaat uit kinderopvangondernemers Ileen Purperhart (initiatiefneemster), Wendy Honsbeek en Jacqueline Perotti. In het najaar van 2015 werd de werkgroep aangevuld met Maria de Bont, Carla Bienemann en Mascha Frische (Impuls Kinderopvang).

Meer weten? Ga naar de website van de Week van het Jonge Kind >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.